Ondersteuning

Heb je vragen of problemen met je computer? Veel algemene vragen worden hier beantwoord!
Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact op!

Updates installeren.

Je computer wil je natuurlijk altijd up-to-date houden! Gebruik daarvoor de onderstaande tips.

De simpelste van allemaal! Normaal staan deze updates geautomatiseerd aan, maar je kan ze ook handmatig installeren. Ga dan naar:

 • Instellingen > Windows Update > Naar updates zoeken

Kijk eerst welke videokaart je hebt. Ga vervolgens naar een van de twee websites hieronder. Kies daar je exacte videokaartmodel en de rest regelt zichzelf!

Nvidia videokaarten:
https://www.nvidia.com/Download/index.aspx

AMD videoaarten:
https://www.amd.com/en/support

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!

In principe hoeft je BIOS niet vaak geüpdate te worden. Dit is vooral belangrijk om nieuwe hardware te kunnen ondersteunen. Al onze computers worden al kant en klaar met de indien nodige BIOS update geleverd.

Maar, mocht je zelf je computer willen upgraden, en een nieuwe BIOS versie daarvoor nodig hebben, kan je in de onderstaande uitleg lezen hoe dat moet. Als je het zelf niet aandurft, neem dan contact met ons op!

Waarschuwing! Een foutieve BIOS update kan je systeem kapotmaken. Schade geleden door een eigenhandige BIOS update wordt niet door garantie vergoed! Update alleen indien nodig.

 

Problemen oplossen.

Een computer is een geavanceerde machine. Er kunnen dus ergens foutjes gaan optreden. Dit kan bij de productie van de onderdelen, maar vaak ook bij fouten in het besturingssysteem / programma’s. Hieronder staan een aantal almemene oplossingsmethoden voor verschillende veel voorkomende problemen.

Vaak komt dit doordat je HDMI of DisplayPort kabel op de verkeerde plek is aangesloten. Als je PC een videokaart heeft, plug je kabel dan ALLEEN in je videokaart. Anders komt er geen beeld uit.

Nogsteeds hetzelfde probleem?

Check of alles goed is aangesloten en herstart je computer. Als dit nog niet helpt neem dan contact op. We helpen je graag verder!

Games die crashen kan aan verschillende dingen liggen.

 • Crashen al je games? Dan is het waarschijnlijk ergens een instelling of een foutje in je besturingssysteem.
 • Crashet een specifieke game de hele tijd? Herinstalleer dan je spel!

Als al je games crashen, zijn er een aantal oplossingsmethoden die vaak helpen! Deze video legt ze uit:

Werkt het nog niet?

 • Herinstalleer je besturingssysteem
 • Neem contact met ons op!

Nog geen info! Neem contact op.

Nog geen info! Neem contact op.

Gebruik van je computer.

Je hebt een gloednieuwe computer gekocht bij GamePCbestel. Maar nu? Onderstaand hebben we een hele rits met tips voor je samengesteld, zodat jij het beste uit je computer kan halen!

Wat heb je nodig?

 • Je  super mooie prachtige nieuwe computer van GamePCbestel (:
 • Een stroomkabel
 • Internetkabel (of indien beschikbaar voor je pc WiFi)
 • Een muis
 • Een toetsenbord
 • Een beeldscherm

We gaan aan de slag!

 1. Zoek een goede plek voor je computer. Het liefste ergens weg van de vloer (vooral met een tapijt of vloerbedekking ivm stof), en met goede ventilatie (niet ergens in een kastje weggestopt).
 2. Sluit je internetkabel, evt headset of speakers, muis en toetsenbord zo veel mogelijk achterin je pc aan. Dit staat netter.
 3. Sluit de stroomkabel van je computer aan en doe de HDMI of DisplayPort kabel die met je beeldscherm meegeleverd is  in je videokaart, Dus niet bij de rest van je kabels! Als je geen videokaart hebt, en geïntegreerde graphics gebruikt, stop hem dan wél bij de rest van je kabels in het moederbord!

Omdat je computer al helemaal is ingesteld door ons, hebben wij alvast een standaard account gemaakt. Deze kan je later verwijderen.

Het wachtwoord hiervan staat op de pakbon die bij je computer is meegeleverd. Ben je hem kwijt? Neem dan contact met ons op, dan krijg je een kopie!

Als je die eenmaal hebt ingesteld, adviseren wij je eigen account erop te zetten, en die te koppelen met je Microsoft account.

Houd je overzicht op je computer, dit scheelt enorm veel tijd en voorkomt veel computerproblemen!

Je computer kan beschikken over 2 verschillende soort schijven. Een SSD en een Harde Schijf. Je kan ze ook beiden hebben.

 • SSD: Kleinere opslag, maar supersnel! Dit is een ideale schijf om windows op te zetten, en als het past wat games die je supersnel wilt laten laden! Denk er wel om: een propvolle SSD wordt een stuk trager! Het advies is om hem niet meer dan 80% vol te zetten.
 • Harde Schijf: Langzame opslag, maar supergroot! Zet hier al je games en grote bestanden op. Programma’s en games laden hierop wat minder snel dan  op een SSD.

Nu je de basis van schijven kent, laten we je installatiemappen managen. Doe dit als je computer zo nieuw mogelijk is, en je nog zo min mogelijk op je PC hebt staan!

1. Maak een map voor games en programma’s op je schijven. Bij elke game of programma die je downloadt, beslis je dan op welke schijf je hem wilt downloaden, en als je hem wilt verwijderen kan je hem snel terugvinden in die map!

2. Verplaats je Downloads map. Deze staat normaal op je SSD. Omdat je downloads map vaak erg groot wordt, en je de bestanden meestal niet supersnel nodig hebt kan je hem het veste verplaatsen naar je Harde Schijf. Maak hiervoor op je Harde Schijf eerst een nieuwe map aan genaamd ”Downloads”. Klik dan met je linkermuisknop op de échte downloads map > Kies eigenschappen > Locatie > Verplaatsen > Kies je nieuwe download map > Klik toepassen. Nu zou het gelukt moeten zijn!

Dagelijks zijn programmeurs ermee bezig om je computer zo sterk mogelijk te beveiligen tegen virussen en aanvallen! Echter kunnen ze niet alles tegenhouden. Hierbij een aantal belangrijke tips voor het veilig werken met internet.

 

 1. Klik nooit op verdachte links! Hackers doen er alles aan om je op links te laten klikken. Hoe onschuldig het ook lijkt, door alleen maar een verkeerde link te klikken kunnen hackers van alles van je stelen!
 2. ”Gratis  game download” is vaak een virus! De websites die dit aanbieden zien er vaak verdacht uit. Download hier zo min mogelijk van!
 3. Kijk goed welke downloadknop je klikt! Torrent websites, gratis serie stream sites en game mod sites verdienen vaak geld door advertenties. Vaak nemen deze advertenties ook vorm aan van een grote groene downloadknop. Als je deze klikt kan je op ongewenste sites terechtkomen, of heel soms zelfs een virus krijgen. Kijk goed waarop je klikt. Meestal is de echte knop erg klein, en is sowieso nooit omringd met een blauwe rand.

Algemene vragen

Heb je algemene vragen over ons of je computer? Hier worden een aantal beantwoord!

Bij afrekenen krijg je de keuze om de computer te verzenden, maar je kan hem ook bij ons in Sneek ophalen.

Je krijgt dan een privé afhaalcode van ons toegemaild als hij klaar is.
Wij vragen je in de mail ook een datum en tijd te geven wanneer u langs wilt komen. Je krijgt dan een mail teruggestuurd met een akkoord, of een voorstel voor andere tijd.

Bij het afhalen wordt een handtekening voor ontvangst gevraagd, naam en de afhaalcode.